Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Εικόνες ντροπής από το ΕΣΥ .Θύμα της αναλγησίας του συστήματος ένα βρέφος από την Κοζάνη, το οποίο κατέληξε προχθές

Ενα τραγικό περιστατικό με θύμα βρέφος ενός έτους, από αυτά που σημειώνονται

καθημερινά σχεδόν στα νοσοκομεία πλην όμως σπανίως βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έρχεται να υπογραμμίσει την εικόνα ντροπής που εμφανίζει το σύστημα Υγείας και το μέγεθος της χρεοκοπίας της ίδιας της κοινωνίας μας.
Ο μικρός Γιάννης από την Κοζάνη, αφού ταλαιπωρήθηκε επί αρκετές ημέρες μεταφερόμενος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, κατέληξε προχθές στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Παρέμβαση εισαγγελέα
Ακόμη και το άψυχο κορμάκι του, όμως, δεν γλίτωσε από την απίστευτη αναλγησία και το χάος του συστήματος: χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα για να νεκροτομηθεί το πτώμα, καθώς οι ιατροδικαστές διαφωνούσαν σε τίνος ωράριο εμπίπτει η διενέργεια της νεκροψίας!
Η απίστευτη ιστορία με την τραγική κατάληξη ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες στην Κοζάνη, όταν το νήπιο έκανε εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας.
Μερικές μέρες μετά, το παιδί αδιαθέτησε εμφανίζοντας συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και οι γονείς του το πήγαν σε ένα παιδίατρο του ΤΕΒΕ να το εξετάσει, μια και στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπως και στο γειτονικό της Πτολεμαΐδας, δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινική. Ο γιατρός διέγνωσε μιας μορφής αλλεργικό άσθμα και τους συνέστησε να αλλάξουν φαρμακευτική αγωγή. Η κατάσταση, όμως, χειροτέρευε και οι γονείς αναγκάστηκαν να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου οι εκεί οι γιατροί τούς είπαν πως ο μικρός είχε προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα. Οπως όμως υποστηρίζουν, κανένας από αυτούς δεν τους εξηγούσε τι έπρεπε να γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ούτε οι γιατροί έκαναν κάτι κι έτσι πήραν το παιδί και το πήγαν στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης.

Εκεί, όμως, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζονται, λόγω γραφειοκρατίας και χαλαρότητας χάθηκαν πολύτιμες ώρες χωρίς να χορηγηθούν ούτε καν αντιπυρετικά στο παιδί, που ήδη είχε αρχίσει να κιτρινίζει. Σε κάποια στιγμή, το νήπιο μελάνιασε και τότε οι αρμόδιοι του νοσοκομείου κάλεσαν διασώστες του ΕΚΑΒ, που το μετέφεραν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε αμέσως.

Οι γιατροί τους είπαν ότι το παιδάκι είχε υποστεί σοκ εξαιτίας αφυδάτωσης, αλλά κατάφεραν να το επαναφέρουν και να το κρατήσουν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη μέχρι την Τετάρτη, οπότε και κατέληξε από πνευμονική και καρδιακή εμβολή.

Αρνούνταν λόγω... βάρδιας

Η ταλαιπωρία του βρέφους δεν σταμάτησε με το που έκλεισε για πάντα τα ματάκια του. Οταν οι τραγικοί γονείς του, ζήτησαν να γίνει η νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου, βρέθηκαν ενώπιον μιας απίστευτης εμπλοκής: αρνούνταν να διενεργήσουν τη διαδικασία οι ιατροδικαστές με τον ισχυρισμό ότι δεν ενέπιπτε στο ωράριό τους! Ο ένας έλεγε ότι η βάρδια του είχε λήξει και πρέπει να παραβρεθεί σε επιστημονική ημερίδα και ο άλλος ότι η υπηρεσία του δεν είχε αρχίσει ακόμη.

Αναυδοι οι συγγενείς παρακολουθούσαν τους διαγκωνισμούς και όταν συνήλθαν από το σοκ, αναγκάστηκαν να προσφύγουν στον εισαγγελέα, που έδωσε εντολή να γίνει άμεσα νεκροτομή του πτώματος την οποία προθυμοποιήθηκε να κάνει άλλος, εκτός υπηρεσίας ιατροδικαστής.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε και την τελευταία στιγμή, εντελώς τυχαία, αποκαλύφθηκε ότι το πτώμα που επρόκειτο να νεκροτομηθεί δεν ανήκε στο εν λόγω παιδάκι! Ο μικρός Γιάννης πιθανότατα δεν θα είχε αυτή την κατάληξη εάν στο νοσοκομείο της Κοζάνης λειτουργούσε το παιδιατρικό τμήμα που έχει κλείσει από το Νοέμβριο του 2009 λόγω έλλειψης παιδιάτρων!

Πηγή : Καθημερινή

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα