Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Στο ΔΝΤ η Ελλάδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Dow Jones

Για αστειότητες κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών

Πτώση κατέγραψε σήμερα το ευρώ εξαιτίας των ανησυχιών για τις προοπτικές της Ελλάδας να εξασφαλίσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού το Dow Jones, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενο Έλληνα αξιωματούχο, μετέδωσε ότι η χώρα είναι πιθανόν να αναγκασθεί να προσφύγει στο Δ.Ν.Τ για βοήθεια μέχρι τις 2-4 Απριλίου.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ, ο Έλληνας αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε στο ξένο δίκτυο ότι η Ελλάδα διατηρεί μικρές ελπίδες για βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη εβδομάδα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου.
Πρόσθεσε ότι "εάν δεν υπάρξει σαφής στήριξη στη συνάντηση στις 25 Μαρτίου, θα χρειαστεί να αποφασίσουμε προς τα πού θα στραφούμε" και επισήμανε ότι "υπάρχουν πολλά σενάρια στο τραπέζι, αλλά το πιο προφανές είναι το ΔΝΤ". Στο δημοσίευμα αναφέρεται ως πιθανή ημερομηνία προσφυγής το τριήμερο 2-4 Απριλίου.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν πάντως ότι "πρόκειται για αστειότητες".
"Το θέμα της Ελλάδας συνεχίζει να πλανάται επάνω από το ευρώ/δολάριο σαν μαύρο σύννεφο", αναφέρει σε σημείωμά του ο Μπόρις Σλόσμπεργκ, διευθυντής του τμήματος νομισματικής έρευνας του GFT της Νέας Υόρκης.
"Εάν η ΕΕ είναι ανίκανη να βρει μια πανευρωπαϊκή λύση για την επίλυση της κρίσης, το ευρώ μπορεί να αποδυναμωθεί περαιτέρω, εξαιτίας των φόβων ότι και άλλες οικονομίες της νότιας Ευρώπης μπορεί να ακολουθήσουν, καθώς ο κίνδυνος κατακερματισμού αυξάνεται ραγδαία", προειδοποιεί.
Πηγή : Ελευθεροτυπία

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα