Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

G7: Ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από το 2009

Ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας εντός του 2009, ακόμη και αν οι κίνδυνοι επιμείνουν, αναμένουν οι χώρες της
Ομάδας των Επτά (G7), όπως επισημαίνεται στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου που πραγματοποιήθηκε χθες στην... Ουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα, οι επτά πλουσιότερες χώρες του κόσμου δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν σε «όλες τις απαραίτητες ενέργειες» για επιστροφή στη ανάπτυξη, να αποτρέψουν τους περιορισμούς στο παγκόσμιο εμπόριο και κυρίως να «συνεχίσουν να εγχέουν κεφάλαια στους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς».

Δεσμεύθηκαν επίσης να «λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλισθεί η ευρωστία των θεσμών, των οποίων η σημασία είναι ζωτική για το σύνολο του οικονομικού συστήματος».

Όπως υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν, «τα πρόσφατα στοιχεία υποδηλώνουν πως ο ρυθμός της πτώσης των οικονομιών μας επιβραδύνθηκε και πως εμφανίζονται ορισμένες ενδείξεις σταθεροποίησης».

Η G7 προβλέπει πως η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει να ανακάμπτει αργότερα φέτος, «με τις προοπτικές πάντα ζοφερές και ισχυρό κίνδυνο πτώσης». Τονίζει, επίσης, ότι θα «επιτηρεί στενά τη αγορά συναλλάγματος» και θα συνεργάζεται στον τομέα αυτό προκειμένου να αποτραπούν απότομες αλλαγές, οι οποίες μπορεί να έχουν «βλαβερές συνέπειες για την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Επαναλαμβάνει, τέλος, τη δέσμευση των μελών της να συνεργασθούν στον τομέα της μεταρρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, επιμένοντας ωστόσο στις εθνικές προσπάθειες που πρέπει να γίνουν στον τομέα αυτό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα