Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Τοξικά

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΠΟΙΟΣ ΚΑΙπόσο θα πληρώσει τον Τέλη Παυλίδη;

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑασκείται κριτική στο ΠΑΣΟΚ στη λογική ότι η σκανδαλολογία δεν αποδίδει. Ωστόσο, στη Ν.Δ. δεν νιώθουν καθόλου άνετα και έχουν άλλη άποψη. Μεγαλοστελέχη που βγήκαν στην ύπαιθρο το Σαββατοκύριακο δεν έχουν αυταπάτες. Η Ν.Δ. δεν πρόκειται, βέβαια, να εγκαταλειφθεί από τους οπαδούς της. Αυτοί όμως είναι σαφώς ενοχλημένοι από την υπόθεση Παυλίδη. «Ο κόσμος μας», λέει κυβερνητικός παράγων, «είναι επηρεασμένος. Και ζητάει να τον παραιτήσουμε...» ΤΟ ΝΑτον παραιτήσουν, είναι, φυσικά, μια κουβέντα. «Αν δεν παραπεμφθεί», λέει η ίδια πηγή, «ο Τέλης είναι ικανός να βγει και να πανηγυρίσει για το αποτέλεσμα». Εξ ου και στην κυβέρνηση έχουν βάλει πλερέζες. Κι αυτό γιατί αναγνωρίζουν ότι από την ιστορία Παυλίδη η Ν.Δ. δεν βγαίνει κερδισμένη.

ΑΦΗΣΤΕ, ΠΡΟΣστιγμήν, τα σενάρια της μαύρης νύχτας, κατά τα οποία βρίσκονται απόψε οι εκατόν πενήντα ένας ψήφοι της παραπομπής, ο Τέλης δεν παραιτείται και τίθεται εν αμφιβόλω η δεδηλωμένη. Κοινώς, πέφτει η κυβέρνηση. Ακόμη και με την ομαλή εκδοχή, κατά την οποία ο Παυλίδης δεν παραπέμπεται, η κατάσταση δεν είναι ρόδινη για τη Ν.Δ. Κι αυτό γιατί αυτή καλείται να επωμιστεί το μεγάλο κόστος της συγκάλυψης. Αν πάλι υπάρξουν και καμιά δεκαριά λευκά από πλευράς συμπολίτευσης, η εντύπωση θα είναι ακόμη χειρότερη. Αμ συγκαλύπτεις, αμ δεν μπορείς να μαζέψεις καν τους δικούς σου στο μαντρί! Μένουν τα όνειρα εαρινής νυκτός, δηλαδή το να υπάρξουν πολλά λευκά από πλευράς αντιπολίτευσης και οι ψήφοι μη παραπομπής να είναι περισσότερες από τις ψήφους παραπομπής. Κάτι τέτοιο όμως δεν το πολυπεριμένουν στην κυβέρνηση.

ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝπου πήγε να ισχύσει ο στίχος του Έλιοτ για τον Απρίλη που «είναι ο μήνας ο σκληρός», πάει να τους βγει πολύ χειρότερος ο Μάιος. Η περίπτωση Παυλίδη είναι σαν τα τοξικά των τραπεζών.

Στην αρχή, φάνηκε πως ήταν μια μπανάλ ιστορία Δωδεκανήσων. Στην εξέλιξή της όμως, αυτή η ακτοπλοϊκή υπόθεση τοπικού ενδιαφέροντος εξαπλώθηκε και βρέθηκε να αφορά συνολικά το πολιτικό σύστημα.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα