Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΛΙΑΣ ΔΑΒΡΑΔΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Ο Δήμος Πτολεμαΐδας στις 16 Μαΐου, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00, εγκαινιάζει στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, την Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής της Βάλιας Δαβράδου «Δέντρα και Ρυθμοί».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική καλλιτέχνιδα. Γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου. Σπούδασε με Κρατική Υποτροφία στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(Ζωγραφική, Χαρακτική & Φωτογραφία), ενώ συνέχισε αργότερα τις σπουδές της στην Ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης.

Είναι μεταξύ άλλων καθηγήτρια εικαστικών στη Δημόσια Εκπαίδευση, εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και μέλος της Insea Treasurer της Unesco και της World Academy of Arts and Culture U.S.A.

Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 15 ατομικές και συμμετείχε σε πάνω από 90 ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στη Σουηδία, την Γαλλία και τον Καναδά. Από αυτές ας σημειωθεί η συμμετοχή της στην 6η και 7η International Miniature Art Biennale στον Καναδά.

Έργα της κοσμούν σημαντικές Πινακοθήκες, όπως αυτές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών και του Τελλόγλειου Ιδρύματος, ενώ για το έργο της έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις.

Η κα. Δαβράδου υπήρξε από τα χρόνια της λειτουργίας του Μουσείου αρωγός αλλά και δωρήτριά του, αφού έργο της εκτίθεται στο Μουσείο, «προς τέρψιν» των φιλότεχνων επισκεπτών του. Πρέπει δε να σημειωθεί, πως για την Έκθεσή της αυτή είχε προτάσεις φιλοξενίας από σημαντικές πόλεις και πινακοθήκες, επέλεξε, όμως, την πόλη και το Μουσείο μας. Το θέμα της Έκθεσης, «Δένδρα & Ρυθμοί», είναι θέμα οικολογικό & περιβαλλοντικό, καθώς η 5η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, αμφιβολία, ότι συνεχίζεται η «ενέργεια πολιτισμού» για το Δήμο Πτολεμαΐδας και το Παλαιοντολογικό & Ιστορικό Μουσείο, το οποίο, πλέον, αποτελεί τον πυρήνα πολιτισμού της πόλης μας.

Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου του 2009.

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00–14:00 & 17:00–21:00

Σαββατοκύριακο: 10:00–14:00

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα