Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Δημοσκόπηση για τη γρίπη των χοίρων

Ο θόρυβος για τη γρίπη των χοίρων έχει κοπάσει. Όχι όμως και η ανησυχία του κόσμου. Αυτό δείχνει έρευνα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ σε 1067 Αμερικανούς πολίτες.

Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανησυχεί μήπως οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους προσβληθούν από τη νέα γρίπη μέσα στους επόμενους 12 μήνες.



Οι ερευνητές προσπάθησαν να αποτυπώσουν τους τρόπους προφύλαξης από τη νέα γρίπη που ακολουθούν οι Αμερικανοί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 59% των ερωτηθέντων πλένουν τα χέρια τους ή χρησιμοποιούν υγρά αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια πιο συχνά. Το 25% αποφεύγει να πηγαίνει σε μέρη όπου συναθροίζεται πολύς κόσμος, όπως το μετρό ή τα εμπορικά κέντρα.

Περίπου 20% των ερωτηθέντων αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που θεωρούν ότι έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στο Μεξικό ενώ το 17% δεν πηγαίνει σε μεξικάνικα εστιατόρια ή μαγαζιά. Το 8% φοράει χειρουργική μάσκα ενώ το 5% συζητούν με το γιατρό τους για ιατρικά ζητήματα που αφορούν στη γρίπη. Περίπου 4% των γονέων δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ενώ το 1% προμηθεύτηκαν με αντιϊκά φάρμακα.

Το γεγονός ότι τα ΜΜΕ αποκάλεσαν από την πρώτη στιγμή τη νέα γρίπη ως γρίπη των χοίρων, έχει οδηγήσει πολλούς στον αποκλεισμό του χοιρινού κρέατος από το τραπέζι, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί τονίζουν ότι η κατανάλωση χοιρινού κρέατος είναι ασφαλής. Η αντίδραση της κοινής γνώμης καταγράφεται και στην έρευνα όπου το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι καταναλώνοντας χοιρινό είναι πιθανό να κολλήσεις τη γρίπη.

Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες θεωρούν ότι φορώντας χειρουργική μάσκα θα προστατευθούν από τη νέα γρίπη. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, η μάσκα είναι περισσότερο χρήσιμη σε κάποιον που νοσεί καθώς προστατεύει τους γύρω του από τα σταγονίδιά του. Αντίθετα αν ακουμπήσουμε σε μία μολυσμένη επιφάνεια και έπειτα βάλουμε τα χέρια στα μάτια ή τη μύτη, θα κολλήσουμε τον ιό είτε φοράμε μάσκα είτε όχι. Γι’ αυτό και οι συστάσεις αναφέρουν πολύ καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα