Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία στις 5 Μαΐου

Σε 24ωρη απεργία προχωρεί σύσσωμος ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας την Τετάρτη 5 Μαΐου, κατόπιν αποφάσεων της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

Χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε: «Με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου της εργασίας στην απεργία και σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στέλνουμε δυναμικό μήνυμα διαμαρτυρίας και προς την κυβέρνηση και προς την τρόικα του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι νεοφιλελεύθεροι πειραματισμοί στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας είναι εγκληματικοί. Το περιεχόμενο και το πλαίσιο της απεργίας θέτει όλα τα ζητήματα που αφορούν στα εργασιακά, στις αμοιβές, στην κοινωνική ασφάλιση με προμετωπίδα το αίτημα: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Στα αιτήματα - διεκδικήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας αναφέρονται:

- Η απόκρουση των νεοφιλελεύθερων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

- Η απόρριψη όποιων αντι-ασφαλιστικών συνταγών, οι οποίες ακυρώνουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

- Η άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις οι μισθοί, τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας.

Μετά την απεργία θα συνεδριάσουν ξανά οι εκτελεστικές επιτροπές τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της ΑΔΕΔΥ για να καθοριστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να πραγματοποιηθεί άλλη μια 24ωρη απεργία εντός Μαΐου.


Πηγή: Express.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα