Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Αυξήσεις σε βενζίνη και ρεύμα

Σε επίπεδα πάνω από τα 1,50 ευρώ το λίτρο θα διαμορφωθεί η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, με την αύξηση κατά 10% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν οι υπολογισμοί, με βάση τις σημερινές τιμές του Ε.Φ.Κ. στην αμόλυβδη, η αύξηση των οποίων θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τις τελικές τιμές αντλίας κατά 8 με 10 λεπτά το λίτρο. Έτσι, και με δεδομένο ότι η μέση πανελλαδική τιμή κινείται σήμερα στα επίπεδα των 1,446 ευρώ, μετά την αύξηση των φόρων θα διαμορφωθεί στα 1,53 – 1,54 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προτείνεται και η αύξηση του ειδικού φόρου στο ηλεκτρικό ρεύμα, που σήμερα κυμαίνεται σε 5,5 ευρώ/ MWh (μαζί με το ΦΠΑ). Το σενάριο μιλάει για μια αύξηση της τάξης του 10%, (6,05 ευρώ/ MWh)
Πηγή :.topontiki.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα