Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Ο «Καλλικράτης» στη Βουλή με αντιδράσεις

Γιωργος Σ. Μπουρδαρας - Ελενα Kαρανατση
Χωρίς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και με αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μεταφέρουν

τις αντιδράσεις από τις περιφέρειές τους αναφορικά με το πώς επιχειρείται να γίνει η συνένωση των δήμων, η κυβέρνηση άνοιξε επισήμως χθες και στη Βουλή τη συζήτηση για το σχέδιο «Καλλικράτης».
Τόσο η Ν. Δ. όσο και τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση δεν έκανε ουσιαστική διαβούλευση με άλλες πολιτικές δυνάμεις και τους τοπικούς φορείς, ενώ δεν έχει και ορθό σχεδιασμό σχετικά με την κατανομή πόρων και αρμοδιοτήτων. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης απέρριψε τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι πολλές από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, ειδικά από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ενσωματώθηκαν στο σχέδιο που συζητείται στο Κοινοβούλιο. Απαντώντας και σε άλλα σημεία κριτικής, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι και στα χωροταξικά ζητήματα εισακούστηκε σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό η θέση της ΚΕΔΚΕ. Ωστόσο, από τις τοποθετήσεις των βουλευτών στη συνέχεια, προκύπτει ότι ανεξαρτήτως του ποια ήταν η θέση αυτή της ΚΕΔΚΕ, υπάρχουν αρκετές ενστάσεις από τοπικές κοινωνίες: Γι’ αυτές, μεταξύ άλλων, μίλησαν και βουλευτές της κυβερνώσας πλειοψηφίας (όπως η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου και οι κ. Γ. Κουτσούκος, Π. Ασπραδάκης και Γ. Μαγκούφης), επικαλούμενοι ωστόσο κυρίως αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και όχι συγκεκριμένα δείγματα από τις τοπικές κοινωνίες (υπό τη μορφή ερευνών – δημοσκοπήσεων κ. λπ.). Στην αξία της συναίνεσης αναφέρθηκε και η, πλέον ανεξάρτητη βουλευτής, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ανάμεσα στα άλλα ότι πρέπει να επανεξεταστεί ειδικότερα και ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι συνενώσεις στην Ευρυτανία. Λίγο αργότερα, ο κ. Γρ. Αποστολάκος (Ν. Δ.), διαφοροποιούμενος ως προς την κατηγορηματική θέση του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η Ν. Δ. καταψηφίζει το νομοσχέδιο, δήλωσε απλώς ότι «επιφυλάσσεται» και θα εκφραστεί την ώρα της ψηφοφορίας.

Τέλος, σε κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων (γέφυρα Ευήνου) προχωρούν ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και δεκάδες τοπικοί φορείς την Παρασκευή, 21 Μαΐου, αντιδρώντας στον χωροταξικό σχεδιασμό του «Καλλικράτη». Επίσης, μουσική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα γνωστά χάλκινα πνευστά της περιοχής τους έχουν προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών κάτοικοι και φορείς της Γουμένισσας (Κιλκίς). «Αντικαλλικρατικές» κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σε άλλα σημεία της χώρας, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα