Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ.

Σφοδρή επίθεση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων κατά του Υπουργείου Εσωτερικών
Προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού των ΚΕΠ, «ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης έναντι

των συμβασιούχων», καθώς και «άγρια και μαζική επίθεση κατά των δικαιωμάτων» των εργαζομένων, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, που πραγματοποιούν 4ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ, επισημαίνει ότι η 48ωρη απεργία είναι μόνο η αρχή και πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.
Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία επισημαίνει: «Ο θεσμός έφτασε εκεί που έφτασε γιατί τον έφτασαν οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ οι οποίοι ήταν νέοι άνθρωποι αμόλυντοι από τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν εργασία, οι οποίοι πληρωνόντουσαν με 500 ευρώ και απέδιδαν το 10πλάσιο από τον άλλο δημόσιο τομέα και τους οποίους η πολιτεία τους αντιμετώπισε χλευαστικά ως εργολάβους.
»Ενημερώνουμε τον κύριο Υπουργό και τους ομοϊδεάτες του ότι υπάρχουν συνάδελφοι μας που εργάζονται για πάνω από 8 έτη με την παράνομη και εξευτελιστική σύμβαση έργου ελπίζοντας ότι η κλοπή και η εκμετάλλευση που διέπραξε η πολιτεία εις βάρος αυτών και των οικογενειών τους, κάποια στιγμή θα διορθωθεί.
»Αντί αυτού γινόμαστε μάρτυρες μιας ασύστολης καταπάτησης των έννομων συμφερόντων αυτών των ανθρώπων η πολιτεία όχι μόνο δεν προχωρά ως όφειλε να τους αποκαταστήσει με την ορθή εργασιακή σχέση, αλλά τους πετά στον δρόμο μη λαμβάνοντας υπ όψη την προϋπηρεσία και τους κόπους τους όλα αυτά τα χρόνια».
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει, ακόμη ότι η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών «δε λαμβάνει υπόψη τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν από τις προηγούμενες ηγεσίες, προς ιδιώτες - Εταιρίες Αναδόχους του Έργου των ΚΕΠ για την εκπαίδευση του προσωπικού του θεσμού, όταν η χώρα βρίσκετε στη σημερινή οικονομική κατάσταση.
»Αντίθετα προαναγγέλλει εν όψη "Καλλικράτη" τη δημιουργία περίπου 1.200 "Ηλεκτρονικών ΚΕΠ" στην περιφέρεια όπου ο "ηλεκτρονικός αναλφαβητισμός" βασιλεύει... Ποιος ιδιώτης Εργολάβος-Ανάδοχος και με πιο κόστος θα αναλάβει εις πέρας αυτό το έργο όταν ήδη εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό παροπλίζεται;»

Ανακοίνωση Υπουργείου Εσωτερικών

Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Οφείλουμε, όμως, να καταστήσουμε σαφές ότι απόφαση της κυβέρνησης ήταν η προκήρυξη των νέων θέσεων για τα ΚΕΠ να είναι ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Να μην είναι, δηλαδή, μια κλειστή διαδικασία, που και πάλι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ουσιαστικά μόνο οι ήδη εργαζόμενοι στα ΚΕΠ - που είχαν, μάλιστα, προσληφθεί χωρίς τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Τονίζουμε ότι η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί εξασφαλίζει αξιοκρατία, ισονομία και αντικειμενικότητα.
Η διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων στα ΚΕΠ, θα γίνει για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ και θα είναι ανοιχτή και σε όσους ήδη υπηρετούν αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες - είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είτε είναι άνεργοι. Αυτό προβλέπει άλλωστε ο Νόμος 3812/2009 για την πλήρη υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ.
Πηγή : ww.e-aftodioikisi.gr/


Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα