Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Απέραντη κηδεία όλη η Ελλάδα

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Βαριά πένθιμη ατμόσφαιρα επικρατεί πλέον σε ολόκληρη τη χώρα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των μέτρων άγριας περικοπής των εισοδημάτων και βίαιης κατακρήμνισης του βιοτικού επιπέδου

καταρχάς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου κατ' εντολήν των ξένων επικυρίαρχων της χώρας μας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ.
Μετά από μισό και πλέον αιώνα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
Τα αντικατέστησε με επιδόματα? ελεημοσύνης σταθερής ονομαστικής αξίας ώστε ταχύτατα να εκμηδενιστούν από την ακρίβεια, ενώ δεν αποκλείεται καθόλου να καταργηθούν σύντομα και αυτά με κάποια επόμενη κυβερνητική απόφαση.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν αρκέστηκε μάλιστα σε αυτές τις πρωτοφανούς κοινωνικής αγριότητας περικοπές εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.
Ανακοίνωσε πρόσθετη μείωση κατά 8% των επιδομάτων τους, με αποτέλεσμα τη συνολική μείωσή τους κατά 20% σε ένα δίμηνο!
Μετά από αυτά τα μέτρα, κάθε δημόσιος υπάλληλος θα χάσει από 15% το ελάχιστο έως και 30% του ετήσιου εισοδήματός του.
Πρόκειται αναμφίβολα για τα πιο αντεργατικά μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα, στη διάρκεια τουλάχιστον των τελευταίων εκατό ετών. Βρίσκονται προφανώς σε πλήρη διάσταση με τις προεκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές διακηρύξεις του πρωθυπουργού και του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα πολιτικής αξιοπιστίας τόσο του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά όσο και της κυβέρνησής του.
Από οικονομικής πλευράς τα μέτρα θα καταβαραθρώσουν τα ουσιώδη οικονομικά μεγέθη προκειμένου να παρουσιάσουν μείωση του ελλείμματος. Φέτος το ΑΕΠ της χώρας θα σημειώσει πτώση κατά 4%. Τον τελευταίο μισόν αιώνα μόνο μία και μοναδική φορά είχε πέσει περισσότερο το ΑΕΠ: το 1974, όταν η μαινόμενη πετρελαϊκή κρίση και το χάος που ακολούθησε την προδοσία της Κύπρου από την αμερικανοκίνητη χούντα της 21ης Απριλίου μαζί με την παράλυση της χώρας λόγω της επιστράτευσης και του απειλούμενου πολέμου με την Τουρκία, οδήγησαν σε πτώση του ΑΕΠ κατά 6,4%.
Τότε επρόκειτο για εντελώς συγκυριακό γεγονός καθώς η πτώση εκείνη αναπληρώθηκε αμέσως με καλπάζουσα αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,4% το 1975 και 6,9% το 1976.
Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Μάλιστα θα σημειωθεί και εκτόξευση του δημόσιου χρέους: από 115% το 2009 θα αυξηθεί στο? 140% (!) του ΑΕΠ το 2014.
Πέραν της οικονομικής, υπάρχει και η ηθική πλευρά των μέτρων, τα οποία είναι βαθύτατα άδικα.
Αλλοι θησαύρισαν λεηλατώντας τα δημόσια ταμεία και όμως οι μισθωτοί του δημοσίου και οι συνταξιούχοι είναι αυτοί των οποίων τα εισοδήματα καταληστεύονται από την κυβέρνηση για να αναπληρωθούν τα κλοπιμαία.
Εχουμε να κάνουμε με μια πολιτική βίαιης και εκτεταμένης ανακατανομής του κοινωνικού πλούτου υπέρ των απατεώνων, οι οποίοι έτσι επιβραβεύονται πλουσιοπάροχα.
Δεν υπάρχει Ελληνας που να πιστεύει ότι υπάρχει οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στα κρατικά ελλείμματα ή στο υπέρογκο δημόσιο χρέος και στην κατάργηση του κατώτατου μεροκάματου, την απελευθέρωση των απολύσεων με μισή αποζημίωση και τη μείωση της αμοιβής για την υπερωριακή εργασία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Είναι εξόφθαλμο ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την κρίση δανεισμού για να προωθήσει αντεργατικά μέτρα τα οποία της υπαγορεύουν οι ξένοι δυνάστες που αυτή έφερε στη χώρα μας, χωρίς πάντως να καθιστά και σαφές ότι η ίδια διαφωνεί ριζικά με τα μέτρα αυτά και ότι απλώς υποχρεώνεται να τα εφαρμόσει παρά τη θέλησή της, ως κυβέρνηση περιορισμένων αρμοδιοτήτων μιας κατεχόμενης χώρας.

Νέα μέτρα
Το μαρτύριο δεν θα έχει τέλος
ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ περιμένει τον ελληνικό λαό, αν δεν αντισταθεί ο ίδιος και παραμείνει αδρανής θεατής εφαρμογής της πολιτικής της κυβέρνησης, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει το μαρτύριό του. Γερμανοί και ΔΝΤ δεν έχουν κανένα έλεος και κανένα όριο στο πόσο θέλουν να φτωχύνουν τους Ελληνες. "Οι ελληνικές αρχές πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για τη λήψη πρόσθετων μέτρων" δήλωσε χθες χωρίς περιστροφές η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται θα μειωθούν οπωσδήποτε και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αφήνοντας να αιωρείται αν αυτό θα γίνει με νόμο ή όχι.


Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα