Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΆΙΦΕΛ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης στο διευθυντή του πύργου του Άιφελ Στεφάν Ρουσέν και στο συμπολίτη Λευτέρη Μαμαντζή, πρόεδρο της εταιρείας STELMA, που ανέλαβε την 19η βαφή του πύργου, κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο γραφείο του στο δημοτικό κατάστημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, ενώ αναφερόμενος στην οικογένεια Μαμαντζή, που είναι η ανάδοχος εταιρεία μετά από διεθνή διαγωνισμό, ο κ. Τσιούμαρης τόνισε ότι πρεσβεύουν κατά τον καλύτερο τρόπο την περιοχή μας, αναδεικνύοντας την πρόοδο και την ανάπτυξη που προσφέρει ο τόπος και η χώρα.

Για την παρουσία του στην ιστορική στιγμή της έναρξης της βαφής του πύργου του Άϊφελ, ο κ. Τσιούμαρης υπογράμμισε «θεώρησα ότι τόσο ως δήμαρχος, αλλά και ως φίλος έπρεπε να παραβρεθώ σε αυτή την τελετή και έτσι έπραξα, έχοντας και την τιμή να γνωρίσω το γενικό διευθυντή του πύργου, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με εξαιρετική παιδεία και περιβαλλοντική ευαισθησία, γι’ αυτό τον προσκάλεσα να μας κάνει την τιμή να επισκεφθεί την πόλη μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της STELMA Λευτέρης Μαμαντζής χαρακτήρισε «έργο ζωής το έργο αυτό, που ήρθε μετά από 40 χρόνια δουλειάς να δικαιώσει τους αγώνες της εταιρείας και των μελών της οικογένειας». Ο κ. Μαμαντζής αναφέρθηκε στη διεξαγωγή του διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν πολλές εταιρείες, στους όρους του δύσκολου αυτού έργου καθώς χρειάστηκε να προηγηθεί μια εκπαίδευση εκτός και εντός πύργου, ώστε να υπάρχει ασφάλεια για τους 25 εργαζομένους. Οι εργασίες σήμερα βρίσκονται στα 320 μέτρα και γίνονται από τα εξειδικευμένα συνεργεία που προχωρούν κατ’ αρχήν στην απομάκρυνση της σκουριάς.

Όσο για την επίσκεψη του Δημάρχου Πτολεμαϊδας στο Παρίσι ο κ. Μαμαντζής τόνισε ότι ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο και για όλη την οικογένεια, καθώς με δικά του έξοδα ο κ. Τσιούμαρης βρέθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα για να τους τιμήσει με την παρουσία του.

Ο διευθυντής του πύργου του Άιφελ, αφού έδωσε κάποια χαρακτηριστικά του έργου, μίλησε για την άψογη συνεργασία με την ελληνική εταιρεία STELMA μετά από ένα πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Για τη γνωριμία του με το Δήμαρχο Πτολεμαϊδας επεσήμανε ότι «είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πτολεμαϊδας, τον οποίο γνώρισα στο Παρίσι, όπου είχαμε μια θερμή συνάντηση και μου πρότεινε να έρθω να γνωρίσω τον τόπο σας».

Στην ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων που ακολούθησε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας πρόσφερε στο Γάλλο επισκέπτη ένα εκμαγείο, τμήμα πήλινου γυναικείου ειδωλίου, πιστό αντίγραφο μακεδονικού τάφου της Σπηλιάς της Εορδαίας για να κοσμεί το γραφείο του και να του θυμίζει την Πτολεμαϊδα, ένα τόπο ξεχωριστό.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα