Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Η Ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοζάνη

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


«Με το κλείσιμο της Βουλής, η κυβέρνηση έκλεισε την πόρτα στο φως της διαφάνειας και στην απόδοση δικαιοσύνης», τόνισε χθες από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε «γιατί ο Πρωθυπουργός δεν συμφώνησε στην πρόταση του να ξεκαθαριστεί από κοινού η υπόθεση SIEMENS έστω και εάν ματώσουν οι δύο παρατάξεις» και υπογράμμισε ότι «πρέπει να δοθεί λύση από τον λαό , με την προκήρυξη διπλών εκλογών στις 7 Ιουνίου».

Στην ομιλία του άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι «μέσα σε 5 χρόνια διέλυσε την Ελλάδα» και αναφερόμενος στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας έκανε λόγο για ανεργία, τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα, έλλειψη οικονομικής προοπτικής και κοινωνική υποβάθμιση που είχε ως συνέπεια «ενώ το 2002 ήταν στις τέσσερις πιο πλούσιες Περιφέρειες της χώρας, να κατρακυλήσει σήμερα στην 11η θέση». Ο κ. Παπανδρέου στάθηκε ιδιαίτερα στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για ενιαία και δημόσια ΔΕΗ, με νέες επενδύσεις, ανανέωση του παραγωγικού της δυναμικού, νέους σταθμούς καθαρής τεχνολογίας, μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος και ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για την αξιοποίηση των νέων εδαφών που προκύπτουν από την αξιοποίηση του λιγνίτη. Υπογράμμισε ακόμη ότι «το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας θα γίνει ένα ίδρυμα πρωτοποριακό και θα λειτουργεί με αυτοτέλεια, ώστε μαζί με το ΤΕΙ να στηρίξουν την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων που θα βασίζονται στην γνώση».

Σε ότι αφορά τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «αποτελούν δημοψήφισμα καταδίκης των πολιτικών της κυβέρνησης της Ν.Δ»και υποστήριξε ότι «στις εκλογές αυτές θα αναμετρηθούν οι νεοσυντηρητικές πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση με την σοσιαλιστική πρόταση για την κοινωνική Ευρώπη».


Στο τέλος της χθεσινής ομιλίας του στην Κοζάνη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου- εκτός γραπτού κειμένου- μίλησε για ενίσχυση με πόρους και αρμοδιότητες στην Περιφέρεια και αναφέρθηκε στην Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την καθιέρωση της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και την εκλογή αιρετού Περιφερειάρχη.





















Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα